Bedrijfskunde

Hbo Bedrijfskundige Informatica 2

De hbo opleiding Bedrijfskundige Informatica 2 is een praktijkgericht programma met mogelijkheid door te studeren en de titel bachelor of ingenieur ICT te behalen.

Naast het verkrijgen van ICT-kennis en inzichten krijg je ook vakken gedurende de opleiding die verbredend zijn; bijv. gericht op migratietrajecten, de wijze waarop besluitvorming in organisaties plaatsvindt, communicatie (zowel schriftelijk als mondeling), de organisatie van het beheer en de exploitatie (o.a. ITIL® en BiSL) op strategisch, tactisch en operationeel niveau. In het vervolg van de opleiding krijg je ook een aantal algemene vakken als marketingmanagement, personeelsmanagement, projectmanagement, verandermanagement. Als je op bachelor niveau bent afgestudeerd moet je in principe in staat zijn leiding te geven in organisaties (teamleiding, projectleiding etc.).

Het programma duurt ruim één jaar. Je kunt hierna je opleiding vervolgen middels hbo Bedrijfskundige Informatica 3 met als uiteindelijk resultaat het getuigschrift hbo-ICT met de bachelor of ingenieur titel.