HACCP

HACCP

269,00

Studieaanbieder:

Type studie:

Studieduur:

Categorie:

Meer informatie

Werk jij met eet- en drinkwaren? Met de HACCP cursus leer jij alle regels omtrent de Hygiënecode voor de horecaBen jij als ondernemer, medewerker of vrijwilliger werkzaam in de horeca? Dan is de HACCP cursus onmisbaar voor jou. De wet verplicht namelijk, dat alle mensen die werkzaam zijn binnen de horecabranche, volgens de regels van de hygiënecode en HACCP moeten werken. In bedrijven waar gewerkt wordt met voedingsmiddelen kunnen er dingen fout gaan. Dit kan de veiligheid van het eten in gevaar brengen. Hierdoor zijn horeca ondernemers er verantwoordelijk voor dat iedereen binnen de horeca onderneming, volgens de HACCP regels van de Hygiënecode werkt. Door het volgen van de HACCP cursus zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van alle regels omtrent de HACCP en Hygiënecode. Tijdens de cursus HACCP van NHA leer je alles over de Hygiënecode en HACCP regels. De Hygiënecode horeca is speciaal opgesteld voor de horeca en goedgekeurd volgens de NVWA. Tijdens de HACCP cursus komt niet alleen de inhoud van de Hygiënecode aan bod, je leert ook hoe je de HACCP regels binnen jouw bedrijf moet toepassen. Voedselveiligheid Tijdens de HACCP cursus wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat het productie- en bereidingsproces van voedsel bestaat uit een aantal fases. Aan iedere fase in het proces zitten mogelijke risico?s verbonden die de veiligheid van de etenswaren in gevaar kunnen brengen. Op basis hiervan zijn de regels van de Hygiënecode en HACCP opgesteld. Ook worden tijdens de HACCP cursus de verschillende fases van het productie- en bereidingsproces van voedsel in kaart gebracht. Per fase in het verwerkingsproces dienen de mogelijke risico?s voor de voedselveiligheid te worden vastgesteld. Vervolgens moet er beschreven worden hoe deze benoemde risico?s kunnen worden beheerst. Een HACCP plan wordt vanuit de organisatie geschreven en beoordeeld door de NVWA. Met behulp van de HACCP cursus ben jij in staat om een HACCP plan op te stellen. Voedselovergevoeligheid Wanneer je werkt in de horeca is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke voedselovergevoeligheden van jouw gasten. Dit kan bijvoorbeeld een allergie voor fruit of koemelk zijn. Tijdens de cursus HACCP wordt er dan ook uitgebreid aandacht besteed aan de onderwerpen: allergenen, voedselintolerantie en voedselallergie. Hierdoor kun jij rekening houden met de potentiële voedselovergevoeligheid van jouw gasten. Waarom de cursus HACCP? Wil jij kennis opdoen of opfrissen over de Hygiënecode en HACCP regels? Dan is de HACCP cursus dé cursus voor jou! Na het volgen van de opleiding HACCP hoef jij je geen zorgen te maken als de NVWA bij jouw bedrijf komt controleren. Na het volgen van de HACCP cursus kun jij namelijk aantonen dat jij op de hoogte bent van de regels omtrent de Hygiënecode. Daarnaast waarderen jouw gasten ook een goede hygiëne. Hoe jouw gasten de algehele hygiëne ervaren heeft tenslotte invloed op de gehele ervaring en waardering die zij geven aan de horecazaak waar jij werkt.

Recent bekeken opleidingen: