Bestuurskunde

Zorgverzekering vergelijkenMaatschappelijke problemen waarbij er een verschil is tussen de voorkeuren van individuen en datgene wat goed is voor de samenleving als geheel. Lijkt het je leuk om je hiermee bezig te houden? Misschien is een avondopleiding bestuurskunde dan wat voor jou!
Met bestuurskunde leer je hoe de wensen van een volk omgezet kunnen worden naar daadwerkelijke acties, bijvoorbeeld door economische prikkels toe te passen. Het is een brede studie waarbij je kennis krijgt aangeboden uit verschillende richtingen, zoals rechten, psychologie, sociologie, politicologie en economie. Bestuurskundigen kunnen voor de overheid gaan werken, of bij gespecialiseerde private bedrijven waarbij ze de overheid adviseren over uiteenlopende zaken. Vragen die bestuurskundigen bezighouden zijn onder meer; hoe kunnen mensen met elkaar samenleven? Bestaat er zoiets als het algemeen belang? Waar ligt de scheidslijn tussen private en publieke belangen? Hoe kan de overheid complexe problemen als armoede, werkloosheid en criminaliteit aanpakken? Marktwerking kan zorgen voor een efficiëntere uitvoering, maar hoe kan de overheid zorgen dat de legitimiteit gewaarborgd blijft?

Lijkt dit je een passende baan? Kijk dan eens rond bij de opleidingen die hieronder staan, en misschien werk jij binnenkort wel als bestuurskundige! Ook als je al in deze sector werkzaam bent, is het een overweging waard om een avondopleiding te volgen zodat je vaardigheden scherp blijven.

Alle bestuurskunde avondopleidingen en cursussen bij elkaar! Vind en vergelijk de avondopleiding bestuurskunde die bij jou past. Haal meer uit je avond!

Alle Bestuurskunde opleidingen


Transfer Pricing and Intellectual Property

Kopen en verkopen van bedrijven

NTI Cursussen

Middle Management (NMM) – BOSTON college

Vrije Universiteit Amsterdam – Master Bestuurskunde

Saxion – Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Universiteit Leiden – Master Bestuurskunde